A Niro Chocolate Coating egy folyamatos működésű, teljesen automatikus bevonó gép, standard kivitelben vibrátorral felszerelve. + csoki farokletörövel
A munkagép csokoládé szeletek, fánkok, kekszek és sütemények elkészítésének utolsó lépésére, a csokoládé bevonat felvitelére alkalmas. A csokoládé bevonat – azon felül, hogy nagyban növeli a termék fogyasztói élményét a roppanós textúra hozzáadásával – használata meghosszabbítja a készítmények lejárati idejét is.
Az általunk tervezett extruder élelmiszeripari gépek tökéletesen alkalmasak különféle édességek, rudak – például müzliszeletek, túró rudi – gyártására.
Az extrudálás után a gép a beállított hossznak megfelelően felvágja az elkészült terméket a megrendelő által beállított méretben.
Nagyteljesítményű élelmiszeripari gépeink egyedi igények alapján készülnek, így különféle elképzeléseket is meg tudunk valósítani: például injektáló fej hozzáadásával az extrudált termék töltése lehetséges vagy bármely más élelmiszeripari megoldás megvalósítható.
A hűtóalagút egy széleskörűen alkalmazott élelmiszeripari gép, amely elsősorban csokoládék, csokoládé bevonatú és krémes termékek hűtésére szolgál a gyártás során. A berendezés könnyen tisztítható, karbantartható és precízen vezérelhető, így az élelmiszeripar megbízható gyártási folyamatához elengedhetetlen berendezés. A vevő igényei alapján egyedi méretben és teljesítményparaméterekkel tudjuk gyártani.
A vibrációs adagológép segítségével az ömlesztett élelmiszeripari alapanyagok egyenletes elosztását tudjuk biztosítani. A technológia biztosítja, hogy az adagolás során minél kisebb mértékben sérüljön az alapanyag.
A vibrációs adagológép rendkívül elterjedt az élelmiszeriparban a hatékony technológiájának, illetve széleskörű felhasználási lehetőségeinek köszönhetően.
A rezgő szita alkalmas különböző granulált szilárd anyagok vagy ömlesztett termékek szállítására és kezelésére az élelmiszeriparban. A élelmiszergyártás során gyakran előfordul, hogy ezen anyagokat és termékeket az üzemben történő folyamatok során válogatni, osztályozni, hűteni szükséges, illetve a nedvesség leválasztására is alkalmazható.
Az egyenletes rezgésenergiának köszönhetően alacsonyabb energiafogyasztást és kevesebb kárt okoz a szállítás és válogatás a termékben. A berendezés három különböző méretű szitával rendelkezik, így ezek cserélésével három fajta granulátum válogatására is alkalmas.
Az élelmiszer gyártás folyamata során gyakran van szükség az összetevők, kész- és félkész termékek mozgatása a különböző feladatok között. Külön érdemes figyelni arra, hogy az egyes feladatok kézi vagy automatizált feladatok, illetve mekkora teljesítményt tudnak a gépek (vagy emberi erő) az adott pontban biztosítani, hiszen ehhez mérten szükséges a szállítást megtervezni.
Cégünk igényre szabott szállítószalagok és teljes szállítórendszerek tervezését és gyártását vállalja. A szerkezetek típusa, azok működtetési formája és méretei mind a gyártási céloknak megfelelően módosítható.
A szeletelőgép segítségével a gyártósorról érkező különböző élelmiszereket lehet előre meghatározott formára vágni. Ilyen élelmiszerek lehetnek például müzliszeletek, gofri vagy akár csokoládés rudak.
A szeletelés általában gyártási folyamat befejező szakaszában szükséges és jelentősen lerövidíti az automatizáció a gyártási időt. A kézi szeleteléssel szemben sokkal pontosabb eredményt kapunk.
Cégünk igény szerint készít élelmiszerek vágására alkalmas berendezéseket, illetve formákat, amelyeket a gyártósor részeként, vagy akár kézi gyártás gépi elemeként is lehet alkalmazni.
Zselégyártó adagoló gépünket azért fejlesztettük ki, mert a kisebb üzemek esetén a kézi gyártás során felmerülő hibák mértéke jelentős. Az általunk tervezett zselégyártó adagoló gép alkalmas gumicukor és zselé készítésére egy teljesen automatizált folyamat során. A kézi gyártósor részeként alacsonyabb költséggel és időfelhasználással képes megbízható minőségű terméket előállítani
A gép kézi működtetése egyszerű: az öntőformát feltesszük a szállítószalagra, majd elindítjuk a feltöltést. Miután feltöltődött, levesszük, ezután következhet a hűtési folyamat és végül a formából való eltávolítás.